• header1.png
  • header2.png

Vídeo de l'escola

 

Notícies

Sortida a Empúries

Els alumnes de tercer d'ESO van fer una sortida juntament amb els alumnes de l'institut S. Espriu, a les ruïnes d'Empúries. Podeu veure algunes fotos de la sortida.

Enllaç Llegiu-ne més...  

Vídeo de Presentació

Revista

Llengua de signes

Imprimeix PDF

Actualment la llengua de signes es considera l’ eina natural d’expressió de les persones sordes, és útil per a la comunicació i com a instrument d’accés al currículum escolar i és important per a la construcció de la pròpia identitat.

La llengua de signes és la mateixa per a tothom?

Podríem pensar que només hi ha una llengua de signes per a totes les persones sordes signants; però de fet existeixen moltes llengües de signes resultat de la interacció comunicativa entre les persones sordes de les diferents comunitats. Cada comunitat de signants té la seva llengua, així hi ha la llengua de signes catalana, espanyola, francesa,...

El nom amb què es coneix cada idioma gestual és el de “llengua de signes...” seguit pel gentilici de la societat de referència. Així per exemple, les persones sordes franceses es comuniquen amb la “Langue des Signes Française”, coneguda com LSF.

Les persones sordes catalanes signants es comuniquen amb la Llengua de Signes Catalana (LSC).

Segurament ja coneixeu la pàgina web, però us posem aquest enllaç perquè pugueu consultar signes de la LSC : http://www.edu365.cat/mqd/